Διαδικτυακή προώθηση

αναζήτηση ιστοσελίδων

Πριν προχωρήσουμε στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO που είναι ένας από τους βασικούς διαδικτυακούς τρόπους προώθησης, να εξηγήσουμε εν τάχει πως δουλεύει η αναζήτηση ιστοσελίδων. Όταν κάνουμε μια αναζήτηση με κάποιες λέξεις σε μια μηχανή αναζήτησης (Google, Yahoo, Bing, Baidu, Yandex κλπ), μας βγάζει η μηχανή αναζήτησης χιλιάδες ή εκατομμύρια επιλογές ιστοσελίδων που περιέχονται σε πολλές σελίδες της μηχανής αναζήτησης. Στην πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης (Google) χρησιμοποιείται ο όρος γκουγκλάρισμα για την αναζήτηση ιστοσελίδων. Οι πρώτες επιλογές γράφουν δίπλα Διαφήμιση. Δηλαδή η μηχανή αναζήτησης τις βγάζει πρώτες - πρώτες επειδή οι ιδιοκτήτες πληρώνουν ώστε να παρουσιάζονται πρώτες. Μετά τις διαφημιζόμενες, αρχίζουν αυτές που βγαίνουν με οργανική κατάταξη και για να βρεθούν σε αυτό το σημείο, κρίνοντας βάσει του αποτελέσματος, έχουν κάνει την καλύτερη δουλειά στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων seo.

Η διαφημιζόμενη κατάταξη είναι επί πληρωμή ενώ η οργανική χωρίς πληρωμή με την έννοια ότι δεν πληρώνεται άμεσα κάποιο ποσό για διαφήμιση. Αυτό βέβαια αφορά τις μηχανές αναζήτησης διότι ενώ στην πρώτη περίπτωση πληρώνονται δεν συμβαίνει στην δεύτερη. Όμως για να επιτευχθεί ψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος ειδικός με την βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων SEO και αυτό θα γίνει επί πληρωμή. Επομένως και οι δύο τρόποι κατάταξης έχουν κόστος, στην διαφημιζόμενη πληρώνεται η μηχανή αναζήτησης ενώ στην οργανική ο ειδικός βελτιστοποίησης ιστοσελίδων SEO που θα ασχοληθεί με το θέμα.

βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO

Η οργανική είναι η βελτιστοποίηση SEO (search engine optimization) ώστε να κατατάσσουν οι μηχανές αναζήτησης την ιστοσελίδα σε ψηλή σειρά. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν συγκεκριμένα κριτήρια για να κατατάξουν τις ιστοσελίδες. Για να επιτευχθεί ψηλή σειρά κατάταξης ιστοσελίδων, χρειάζεται μια επίπονη και διαρκής προσπάθεια που ονομάζεται SEO Search Engine Optimization. Για να αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα της προσπάθειας, πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα. Ένα μέρος της προσπάθειας είναι η κειμενογράφηση SEO δηλαδή η συγγραφή των κειμένων κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι μηχανές αναζήτησης να δίνουν ψηλή κατάταξη στις σελίδες. 

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης είναι κάτι διαφορετικό από την κατασκευή ιστοσελίδων. Η βελτιστοποίηση δεν είναι αυστηρά υποχρεωτική δηλαδή μπορεί να γίνει κατασκευή ιστοσελίδων χωρίς να λάβουμε υπόψη μας τις μηχανές αναζήτησης αλλά μόνο τους ανθρώπους επισκέπτες του ιστότοπου. Αν μας ενδιαφέρει η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης SEO (search engine optimization), πρέπει να γίνει παράλληλα με την κατασκευή των ιστοσελίδων. Ακόμη κι αν έχετε ήδη έναν ιστότοπο που δεν έχει βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, μπορεί να γίνουν οι κατάλληλες αλλαγές ώστε να βελτιστοποιηθεί για τις μηχανές αναζήτησης, αργότερα από την κατασκευή.

Είμαστε «υποχρεωμένοι» να κάνουμε βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, αν θέλουμε οι μηχανές αναζήτησης να μας βγάζουν ψηλά στις κατατάξεις. Μπορούμε όμως να επιλέξουμε άλλους τρόπους προώθησης. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι αρκετά δύσκολη, θέλει τον χρόνο της και είναι μια διαρκής προσπάθεια. Είναι όμως εφικτή και έχει χρησιμότητα και αποτελέσματα. 

Η σωστή κατασκευή ιστοσελίδων είναι σημαντική ώστε οι ιστοσελίδες να έχουν ψηλή σειρά κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης. Η δομή του ιστότοπου πρέπει να είναι φιλική πρώτα προς τους χρήστες αλλά και προς τις μηχανές αναζήτησης, αν μας ενδιαφέρει η σχετικά ψηλή οργανική κατάταξη. Οι μηχανές αναζήτησης αξιολογούν την κάθε σελίδα ξεχωριστά και τα αποτελέσματα της αναζήτησης τους είναι ιστοσελίδες που βέβαια αποτελούν τμήματα ιστότοπων.   

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης προτάσσει εμφατικά πως οι ιστοσελίδες θα πρέπει να είναι επίσης φιλικές για τους χρήστες. Όμως η αλήθεια είναι πως η προσπάθεια να βγάλουν οι μηχανές ψηλά τις ιστοσελίδες, δεν μας επιτρέπει να φθάσουμε την μέγιστη δυνατή «φιλικότητα» προς τους χρήστες. Ένα μικρό μέρος της φιλικότητας προς τους χρήστες χάνεται όταν λαμβάνουμε υπόψη μας και τις μηχανές αναζήτησης.

Δηλαδή αν συγκρίνουμε δύο ιστοσελίδες όπου στην πρώτη η προσπάθεια είναι να φθάσουμε την μέγιστη φιλικότητα προς τους χρήστες και στην δεύτερη να κερδίσουμε ψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, διατηρώντας όμως ένα ικανοποιητικό επίπεδο φιλικότητας προς τους χρήστες, θα διαπιστώσουμε με μια προσεκτική ματιά, μια μικρή διαφορά που ενδεχομένως να είναι ανεπαίσθητη στους περισσότερους επισκέπτες των ιστοσελίδων. Αυτό αποτελεί μια τέχνη και μια ικανότητα, να είναι όσο το δυνατόν ανεπαίσθητη η φιλικότητα προς τους χρήστες που χάνεται χάριν των μηχανών αναζήτησης. 

Ταχύτητα φόρτωσης

Μια παράμετρος βελτιστοποίησης είναι η ταχύτητα φόρτωσης. Είναι κάτι που αξιολογούν οι μηχανές αναζήτησης αλλά είναι επίσης σημαντικό για τους χρήστες που δεν θα περιμένουν για πολύ μια αργή ιστοσελίδα να φορτώσει. Από την άλλη, όσο πιο πολλά έχει πάνω μια ιστοσελίδα, τόσο πιο αργή γίνεται. Έτσι προσπαθούμε να πετύχουμε την ιδανική εξισορρόπηση, γνωρίζοντας από μελέτες που γίνονται το επιτρεπτό χρονικό εύρος.

διαδικτυακή προώθηση με Google Adwords & Adsence

Διαθέτουμε πιστοποιημένους συνεργάτες για Google Adwords & Adsence που είναι σε θέση να αναπτύξουν μια στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια ώστε να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το συγκεκριμένο διαφημιστικό budget που έχει επιλεγεί. 

 

διαδικτυακή προώθηση με Social Media

Η προώθηση μέσα από τα social media μπορεί να γίνει με πληρωμένες διαφημίσεις ή με δραστηριότητα στα social media όπως δημιουργία σελίδων, λογαριασμών, εκδηλώσεων κλπ. Αυτή η προσπάθεια μπορεί να γίνει από όσους έχουν τους λογαριασμούς στα social media ή να τα αναλάβει ένας ειδικός social sitter (social media sitter), κάτι που μπορούμε να αναλάβουμε. Είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε καμπάνια και με τους δύο τρόπους σε οποιαδήποτε πλατφόρμα social networking. Επικεντρωνόμαστε όμως στα πιο δημοφιλή όπως

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram   MeWe   Gab   Parler   Gettr   CloutHub   Tumblr   Pinterest   Flickr.

Επίσης μπορούμε να πραγματοποιήσουμε διαγωνισμούς σε πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων με δώρα ώστε να προσελκύσουμε μεγαλύτερο κοινό. Όπως και με τις μηχανές αναζήτησης (search engines) έτσι και με το Social Media μπορεί να γίνει βελτιστοποίηση (Social Media Optimization). 

 

άλλοι τρόποι προώθησης

Πέρα από αυτά, η δραστηριοποίηση γενικότερα στο Διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση. Η εγγραφή του ιστότοπου σε διάφορα directories, η δημιουργία blog (μέσα στον ιστότοπο ή σε άλλη διεύθυνση) που πραγματεύεται σχετικά θέματα, η συμμετοχή σε forums, συζητήσεις και γενικότερα η ενεργοποίηση με διάφορους τρόπους στο Ιντερνετ είναι βοηθητικά. Προώθηση μπορεί να γίνει και εκτός διαδικτύου με φυλλάδια, διαφήμιση σε έντυπα, κανάλια, εφημερίδες.

κατανομή πόρων διαδικτυακής προώθησης

Όπως σε κάθε προωθητική η διαφημιστική καμπάνια, γίνεται αξιολόγηση και η κατανομή των πόρων με τέτοιο τρόπο ώστε να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δηλαδή με δεδομένο προϋπολογισμό, προσπαθούμε να πετύχουμε την καλύτερη προώθηση ή με δεδομένο το ζητούμενο αποτέλεσμα, προσπαθούμε να πετύχουμε τον χαμηλότερο προϋπολογισμό. Κανένας από τους τρόπους προώθησης που περιγράφονται παρακάτω δεν είναι υποχρεωτικός όπως δεν είναι υποχρεωτική η προώθηση γενικότερα. Όλοι οι τρόποι διαδικτυακής προώθησης μας βοηθάνε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Όπως σε όλα τα προωθητικά – διαφημιστικά θέματα, έτσι και στο θέμα της προώθησης ιστοσελίδων επιλέγουμε το κατάλληλο μείγμα προώθησης, πάντα σε σχέση με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών μας και τις υπάρχουσες συνθήκες.

Αν πχ είναι ήδη ένα γνωστό brand name που οι περισσότερες αναζητήσεις θα γίνουν με βάση αυτό το brand name, ίσως να μην μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργανική κατάταξη με λέξεις κλειδιά. Για να βρει κάποιος μια μεγάλη γνωστή εταιρεία λογισμικού, μια γνωστή εφημερίδα, ένα μεγάλο γνωστό κόμμα δεν πρόκειται να «γκουγκλάρει» (αν χρησιμοποιεί την Google ως μηχανή αναζήτησης) τις λέξεις «ανάπτυξη λογισμικού», «ειδήσεις» ή «ελληνικό πολιτικό κόμμα» αλλά θα βάλει απευθείας την γνωστή ονομασία της εταιρείας, της εφημερίδας, του κόμματος. Βέβαια συνήθως οι μεγάλες γνωστές εταιρείες και τα μεγάλα κόμματα, έχουν μεγάλους προωθητικούς προϋπολογισμούς και δεν αγνοούν την οργανική κατάταξη.

Οι τρόποι προώθησης είναι πολλοί και διάφοροι. Διαθέτουμε την εμπειρία ώστε να αξιολογήσουμε και να επιλέξουμε το κατάλληλο μείγμα για τη κάθε περίπτωση χωριστά, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες, το θέμα, τους στόχους και το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε. Το σωστό μείγμα εξαρτάται από την περίπτωση.

διαδικτυακή προώθηση από την GReACTIV

Οι λόγοι που πρέπει να επιλέξετε την GReACTIV αναφέρονται στην πρώτη σελίδα. Διαθέτουμε ευελιξία και τρία πακέτα υπηρεσιών α) έξτρα ποιοτικό β) κανονικό γ) οικονομικό. Πάντοτε η σχέση τιμής ποιότητας είναι η καλύτερη της αγοράς.

 

διαδικτυακό μάρκετινγκ     ιστοσελίδες κατασκευή    διαδικτυακή προώθηση

error: Content is protected !!
Scroll to Top