Life Coaching  

H ακριβής μετάφραση του Life Coaching είναι προπόνηση ζωής αλλά πιο ορθά ο όρος Life Coaching αποδίδεται ελεύθερα συμβουλευτική ζωής. Το Life Coaching απευθύνεται σε ανθρώπους ψυχικά υγιείς, χωρίς σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που έχουν ανάγκη καθοδήγησης και κινητοποίησης, ψάχνουν κάποιες απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα, χρειάζονται να οργανώσουν καλύτερα την σκέψη τους γύρω από σοβαρά ζητήματα της ζωής. Αναπτύχθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Όσοι έχουν λύσει τα προσωπικά τους προβλήματα, «τα έχουν βρει με τον εαυτό τους» και ξέρουν που πηγαίνουν, αισθάνονται καλύτερα  και αποδίδουν καλύτερα στα επαγγελματικά αλλά και σε άλλους τομείς. Αρκετές εταιρείες παρέχουν life coaching στα στελέχη και στους υπαλλήλους τους ώστε να είναι ικανοποιημένοι και πιο αποδοτικοί. Επίσης το life coaching είναι κάτι που ζητούν επιχειρηματίες νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων. Αν και περιλάβαμε το life coaching ως συμπληρωματικό στις υπηρεσίες Οργάνωσης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRM), μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε άνθρωπο με σκοπό την βελτίωση της ζωής του σε οποιοδήποτε τομέα και συνολικά.

Ερωτήματα Life Coaching

Αντιμετωπίζει με ένα οργανωμένο και συστηματικό τρόπο τρόπο τρία βασικά ερωτήματα:  Που είμαι ;   Που θέλω να πάω ;   Πως θα πάω ;

Αποτέλεσμα Life Coaching

To Life Coaching έχει σαν αποτέλεσμα:

διάθεση και όρεξη  άσχετα με τις συνθήκες   αυξημένο ενδιαφέρον   θετικότερη στάση απέναντι στη ζωή   καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη προσωπική ζωή   πιο επιτυχημένη καριέρα   μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια   αυξημένο αυτο-σεβασμό   αίσθηση επιτυχίας   μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση   αυξημένη αυτοεπίγνωση   προσήλωση σε ποιοτική ζωή   πιο ισορροπημένη προσωπικότητα   συγκέντρωση στο Παρόν και όχι στο μέλλον ή στο παρελθόν

Θέματα Life Coaching

To Life Coaching ασχολείται με θέματα όπως:

Ανακάλυψη αναγκών και επιθυμιών   Εντοπισμός πραγματικών κινήτρων   Επαναξιολόγηση ζωής   Επίτευξη ισορροπίας   Εξέταση εναλλακτικών δυνατοτήτων   Τοποθέτηση στόχων και προτεραιοτήτων   Στρατηγική και σχέδιο για επίτευξη στόχων   Κινητοποίηση και συγκέντρωση για την επίτευξη στόχων   Ανάληψη συνειδητής Δράσης   Πραγματοποίηση στόχων   Διαχείριση σκέψεων, συναισθημάτων   Αντίληψη περιοριστικών πεποιθήσεων   Αφαίρεση νοητικών εμποδίων   Κατανόηση συμπεριφοράς εαυτού και άλλων   Επαγγελματική Ανάπτυξη   Ηγεσία και Αξιοπιστία   Ισορροπία εργασίας/ καριέρας και προσωπικής ζωής

Βοήθεια Life Coaching

To Life Coaching μπορεί να βοηθήσει σε:

άγχος   αϋπνία   μόνιμη κόπωση   μειωμένη ενέργεια   αρνητική στάση   έλλειψη συγκέντρωσης   αφηρημάδα   έλλειψη κινήτρων   έλλειψη ενδιαφέροντος   αποσύνδεση   αίσθηση έλλειψης ελέγχου   αίσθηση έλλειψης χρόνου   πολλά λάθη   καταπίεση από υπερβολική δουλειά   κακές σχέσεις με οικείους   αναβλητικότητα   καθυστερήσεις

Τρόποι Life Coaching

Το Life Coaching μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους:

Ατομικές η ομαδικές συνεδρίες   Τηλεφωνικά   Mε διαδικτυακή κλήση μέσω εφαρμογών ομιλίας   Με διαδικτυακή κλήση μέσω εφαρμογών video     Μέσω e-mail ή social media   Με διαδικτυακές εφαρμογές messaging   Συνδυασμό ανωτέρω

Θα πρέπει να ελεγχθεί ποιοι τρόποι είναι διαθέσιμοι διότι δεν είναι όλοι σε κάθε χρονική στιγμή. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Δωρεάν Life Coaching

Για προωθητικούς λόγους, η GReACTIV προσφέρει υπηρεσίες δωρεάν, κατόπιν κλήρωσης. Μπορεί να κερδίσετε Life Coaching δωρεάν, αν συμμετέχετε στην κλήρωση. Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας συμπεριλάβουμε στην κλήρωση.

Συμπληρωματικά σε Life Coaching

Συχνά αντιμετωπίζουμε κάποιες λογικές παρατηρήσεις όπως:

«Συμφωνώ με αυτά αλλά για να αποδώσω καλά επαγγελματικά πρέπει να έχω μια καλή δουλειά και αυτό σήμερα είναι πολύ δύσκολο. Είναι δύσκολο να βρει κανείς μια οποιαδήποτε δουλειά».

«Ωραία όσα μας λέτε. Όμως εγώ για να είμαι καλά, θέλω να έχω μια καλή σχέση. Μου είναι δύσκολο από πρακτική άποψη να γνωρίσω ανθρώπους του φύλου και της ηλικίας που με ενδιαφέρουν ώστε μέσα από αυτές τις γνωριμίες να προκύψει μια καλή σχέση».

«Σωστά είναι όλα. Για να είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου δεν ζητάω πολλά λεφτά. Θέλω όμως ένα ελάχιστο επίπεδο που αυτή την στιγμή δεν το έχω».

To Life Coaching θα σας βοηθήσει να αποδώσετε καλύτερα σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στην εργασία αλλά και στην αναζήτηση εργασίας, στην αναζήτηση συντρόφου, στην απόκτηση περισσότερων χρημάτων. Πάραυτα η GReACTIV προσπαθεί να βοηθήσει και πρακτικά, εκτός από συμβουλευτικά.

Πάρτι Γνωριμιών      Δίκτυο Υποστήριξης       Εργασία - Καριέρα    Επενδύσεις

Δεν εγγυόμαστε πως με τις παραπάνω δραστηριότητες, θα βοηθήσουμε όλους να βρουν σύντροφο, να βρουν καλή δουλειά ή να βελτιωθεί η δουλειά τους, να βγάλουν χρήματα από την δουλειά τους ή με άλλους τρόπους. Σίγουρα όμως κάποιους θα τους βοηθήσουμε και μπορεί να είσαστε εσείς αυτοί.

error: Content is protected !!
Scroll to Top