Περιγραφή

Περιγραφή

Απόρρητη

αποκλειστικά για τους συνεργάτες της GReACTIV

Η  GReACTIV είναι πρωτοπόρος ως προς την δομή και τρόπο λειτουργίας. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και του Διαδικτύου έχει κάνει εφικτές νέες μορφές εργασίας, συνεργασίας, πώλησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών. Η τάση σε πιο αναπτυγμένες χώρες είναι η απομάκρυνση από το παραδοσιακό μοντέλο εργασίας. Στην GReACTIV εκμεταλλευόμαστε την τεχνολογία και το Διαδίκτυο για να έχουμε: α) εύρος και βάθος υπηρεσιών β) μεγάλη ευελιξία γ) σημαντικά μειωμένο κόστος λειτουργίας που μεταφέρεται στις τιμές δ) ευκολία για τους (συν) εργαζόμενους και τους πελάτες.

Ο φυσικός χώρος εργασίας στις εταιρείες χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: α) front office β) back office. To back office είναι μόνο για τους υπαλλήλους της εταιρείας και εκεί βγαίνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. To front office είναι η βιτρίνα της εταιρείας και γίνονται οι συναντήσεις με ανθρώπους εκτός εταιρείας όπως πελάτες, προμηθευτές, υποψήφιους υπαλλήλους. Σε πολλές εταιρείες το back office είναι απλό, λιτό και οικονομικά εξοπλισμένο ενώ το front office είναι πιο προσεγμένο καθώς είναι η βιτρίνα της εταιρείας.

Εμείς έχουμε πολλά back offices σε διάφορες τοποθεσίες όπου είναι μόνο για τους συνεργάτες και βγαίνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Πελάτες, προμηθευτές και γενικά άνθρωποι εκτός δικτύου δεν τα επισκέπτονται ποτέ. Νοικιάζουμε front offices ανάλογα με τις ανάγκες ανά ημέρα, εβδομάδα ή μήνα. Έτσι μειώνεται το κόστος λειτουργίας και είμαστε σε θέση να δώσουμε καλύτερες τιμές στους πελάτες μας. Στο εξωτερικό είναι ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος για start up εταιρείες.  Είναι στα μελλοντικά σχέδια μας να αποκτήσουμε ιδιόκτητο front office που θα αντικαταστήσει τα ενοικιαζόμενα. Τα back offices θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Εδώ υπάρχουν δύο θέματα, η επίβλεψη των εργαζομένων και η επικοινωνία. Όταν όλοι βρίσκονται στον ίδιο χώρο, η επίβλεψη και η επικοινωνία είναι ευκολότερη. Καθώς δεν είναι εύκολη η επίβλεψη από απόσταση, δεν έχουμε υπαλλήλους αλλά συνεργάτες. Μια κεντρική ομάδα πλαισιώνεται από πολλούς συνεργάτες στην Ελλάδα κυρίως αλλά και στο εξωτερικό. Αυτοί δεν είναι υπάλληλοι της GReACTIV και ούτε βρίσκονται συγκεντρωμένοι (μαντρωμένοι) σε κάποιο χώρο για να δουλεύουν όλοι μαζί συγκεκριμένο ωράριο, συνήθως 9 με 5. Είναι συνεργάτες που δουλεύουν σε διάφορα back offices ή στο δικό τους χώρο, με το δικό τους ωράριο. Οι περισσότεροι βρίσκονται στην Αθήνα αλλά υπάρχουν αρκετοί σε άλλα μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Χρησιμοποιούμε πολύ την τεχνολογία και το Διαδίκτυο για την επικοινωνία με τους συνεργάτες κυρίως αλλά επίσης τους πελάτες και τους προμηθευτές. Έχουμε συνεργάτες, πελάτες και προμηθευτές με τους οποίους δεν συναντηθήκαμε ποτέ δια ζώσης. Επικοινωνήσαμε όμως πολλές φορές on line μέσω skype, FB messenger και πολλών άλλων προγραμμάτων που παρέχουν την δυνατότητα video-conference. Ενίοτε στο video conference συμμετέχουν συνεργάτες ή/και πελάτες/προμηθευτές από περισσότερες των δύο τοποθεσίες.

Εκτός από τους ανωτέρω, χρησιμοποιούμε και άλλους τρόπους όπως τηλεφωνική επικοινωνία σε σταθερό ή κινητό, voice conference, email, social media messaging, κρυφά FB group, ιστοσελίδες ελεγχόμενης προσβασιμότητας κλπ. Όταν είναι χρήσιμο ή απαραίτητο, γίνονται συναντήσεις δια ζώσης με συνεργάτες, πελάτες ή προμηθευτές. Αν οι πελάτες μας το επιθυμούν, για δική τους ευκολία, μεταβαίνουμε στην έδρα τους. Εάν δεν το επιθυμούν, τους συναντάμε στα front offices που εξηγήσαμε παραπάνω.

Παραδοσιακά, όταν ένας καταναλωτής ήθελε να αγοράσει ένα προϊόν, πήγαινε σε κάποια κεντρική περιοχή που υπήρχαν μαζεμένα μαγαζιά. Έμπαινε σε πολλά μαγαζιά και τελικά διάλεγε το προϊόν που του άρεσε καλύτερα. Στη συνέχεια έγινε αποκέντρωση της εμπορικής δραστηριότητας και παράλληλα έκαναν την εμφάνιση τους τα Mall. Η πώληση προϊόντων μέσω Διαδικτύου, αρχικά αντιμετωπίσθηκε με επιφύλαξη ή καχυποψία. Πολλοί καταναλωτές θεωρούσαν ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι απάτη.

Με τον καιρό διαπίστωσαν ότι είναι απλά ένας νέος τρόπος πώλησης προϊόντων που εκμεταλλεύεται την ανάπτυξη της τεχνολογίας για να προσφέρει πολύ καλύτερες τιμές, μεγάλη γκάμα προϊόντων και ευκολία αγοράς. Αντί να μεταβαίνουν στο κέντρο, να περπατάνε και να μπαινοβγαίνουν στα μαγαζιά, τσεκάρουν τα διάφορα προϊόντα μέσω Διαδικτύου και επιλέγουν να αγοράσουν αυτό που τους αρέσει καλύτερα. Παρόλο που ο τζίρος πωλήσεων μέσω Διαδικτύου βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, αυξάνει διαρκώς.

Αντίστοιχα, ο παραδοσιακός τρόπος εργασίας  και λειτουργίας εταιρειών ήταν ο εξής. Οι εταιρείες προσλάμβαναν υπαλλήλους, τους συγκέντρωναν (μάντρωναν) σε ένα χώρο για να εργάζονται συγκεκριμένο ωράριο, συνήθως 9 με 5. Παρόλο που βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, η εργασία με την χρήση τεχνολογίας και Διαδικτύου αυξάνει διαρκώς. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη,  ακόμη και καχυποψία αυτό τον τρόπο λειτουργίας. Συνιστούμε να επικεντρωθούν στο αποτέλεσμα και όχι στο γεγονός ότι είναι κάτι σχετικά καινούριο και άρα όχι συνηθισμένο.

Θα διαπιστώσουν ότι υπάρχουν μόνο πλεονεκτήματα και καθόλου μειονεκτήματα. Όταν ο καταναλωτής παραγγέλνει ένα προϊόν μέσω Διαδικτύου, τον ενδιαφέρει, η ποιότητα, η τιμή και η ευκολία της αγοράς. Με ποιο τρόπο θα φθάσει στα χέρια του δεν τον απασχολεί. Σε ποια αποθήκη βρισκόταν την προηγούμενη, με ποιο φορτηγό ήρθε και από ποια διαδρομή του είναι αδιάφορο. Κατ’ ανάλογο τρόπο θα πρέπει να εξετάζει ο πελάτης της GReACTIV, την ποιότητα της προσφερόμενης υπηρεσίας, την τιμή και την ευκολία. Ποιοι συμμετείχαν, σε ποιο σημείο εργάζονταν, τι ωράριο είχαν και με ποιο τρόπο επικοινωνούσαν θα πρέπει να του είναι αδιάφορο.

Scroll to Top